top of page

Filosofie

Sport is goed voor iedereen. Het helpt je beter in je vel voelen, je wordt er gelukkiger van en gezonder. Sporten vermindert het risico op ziekte en depressie. Voor iemand die nooit aan sport doet, is het beter om zich in het begin te laten begeleiden. Overgewicht of foutieve uitvoeringen van oefeningen kunnen bij het starten met sport, blessures geven. Daarom is het belangrijk om verstandig en rustig te beginnen onder begeleiding.

 

Voor diegenen die al aan sport doen, kunnen enkele kleine aanpassingen, helpen nog meer vooruitgang te maken of het risico op blessures sterk te verminderen. Zo kan een loper die enkel looptrainingen doet, veel baat hebben bij het toevoegen van kracht- en techniekoefeningen.

 

Neem zomaar geen trainingsschema's over van internet of van andere mensen. Een schema werkt het best als het op jouw maat gemaakt is. Dan kan er rekening gehouden worden met je beginsituatie, je concrete doelen en jouw lichaam.

Ik ben Katrien Aerts en ik beoefen al heel mijn leven sport. Als kind beoefende ik tafeltennis, atletiek, zeilen, zwemmen, skateboarden,... Na mijn studies ging ik in de bergen werken als skimonitor en werd de skisport mijn grote passie. Ik had gedurende enkele jaren een topsport contract bij Sport Vlaanderen. Het hoogtepunt van mijn carrière was mijn deelname aan de Olympische Winterspelen 2014 en mijn 7de plaats op het Wereldkampioenschap in 2015. Na mijn carrière in de freestyle ski sport, richt ik me nu meer op het Freeriden. Daarnaast doe ik nog veel andere sporten gewoon omdat ik dat graag doe. Ik neem regelmatig deel aan een triatlon, trailrun of een adventure race.

Voor meer informatie over mijn sportprestaties kan je terecht op mijn atleet pagina.

Ik studeerde Lichamelijk Opvoeding aan de KUL in de richting 'fitness en gezondheid' met optiesport atletiek.

De combinatie van mijn studies en mijn ervaringen uit mijn eigen sportcarrière geeft me een uitgebreide en degelijke kennis op vlak van vele sporten.

Graag geef ik deze kennis en passie voor sport door aan de sporters die ik lesgeef/begeleid.

 

bottom of page