March 29, 2018

Chamonix en Zermatt, zijn beide mythische dorpjes in de Alpen, de éne heeft de Mont Blanc, de andere de Matterhorn. Massa's skiërs en klimmers worden er door aangetrokken. De Haute Route is de verbinding tussen de twee, dwars door de bergen, je kan dat in de zomer doen als wandelaar, maar het is ook in de winter mogelijk met toerski's.

Op dinsdag 20 maart begonnen wij er aan met onze groep: Bart Waegeman, Wim Daniëls, Vincent Clerinx, mijn vriend Taco en ik. We werden begeleid door onze gids Benjamin. Zes dagen zouden we van hut naar hut trekken, alles wat we nodig hadden voor de week ging mee op onze rug...

March 19, 2018

Canada, USA, Noorwegen, Japan, Nieuw Zeeland, talloze keren in de Alpen, ik heb al op redelijk wat plaatsen van een berg afgegleden. Deze keer was het weer tijd voor iets nieuws, en na wat gegoogel, besliste ik te gaan skiën in India , Kashmir, een provincie in het uiterste Noordwesten van India, grenzend aan Pakistan, met een uitloper van de Himalaya bergketen. En waar bergen zijn, valt er te skiën!

Gulmarg is het bekendste skigebied van Kashmir, een dorp gelegen op een plateau op 2600m. Er is een gondola die bestaat uit 2 delen en een zetellift. Het tweede deel van de gondola brengt je naar een hoogte v...

March 17, 2018

Vorig jaar moest ik op het BK Freeride tevreden zijn met een tweede plaats, nadat ik in de finale gevallen was. Het voelde voor mij echt aan als 'verliezen', ook al wist ik dat de fout gewoon bij mezelf lag en dat zo'n dingen kunnen gebeuren. Maar het BK Freeride is iets dat ik gewoon wil winnen!

Dit jaar vond het BK Freeride plaats in Nendaz, het was weer een wedstrijd in een wedstrijd. De Nendaz Freeride is een 2* FWQ wedstrijd. FWQ staat voor Freeride World Tour Qualifier, de 2* staat voor het niveau van de wedstrijd, die zijn geklasseerd van 1 tot 4* wedstrijden.

De ranking van de Belgen binnen deze in...

Please reload

Follow Me
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Partners
volkl-logo.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now