August 20, 2017

Afgelopen zaterdag nam ik voor de 3de keer deel aan de Coal Mine Trail, een trail run in Genk over de mijnterhills. Het eerste jaar nam ik deel aan de 22km, vorig jaar de 33km en dit jaar was het de beurt aan de maximum afstand van 42km. Het parcours was dit jaar een beetje anders dan de vorige jaren, toen liepen we rondjes van 11km, nu telde elke ronde 14km. Ik vond het parcours minder zwaar aanvoelen als vorige jaren. Nu wil ik natuurlijk ook niet zeggen dat het niks was, het blijft 42km en we moesten nog steeds enkele keren over die mijnterhills.

Met het weer hadden we dit jaar geluk, ik had hier al ge...

August 15, 2017

Sinds kort heb ik er weer een nieuwe sport bij: oriëntatielopen. Nog één extra?; hoor ik jullie al denken.

Orientatielopen is een combinatie van lopen, het gemakkelijke deel én oriënteren, een niet te onderschatten kunst! Je vertrekt met kaart en kompas in de hand en je moet een parcours afleggen en alle controleposten in volgorde aandoen, en dat zo snel mogelijk.

Een beetje kaartlezen is toch niet zo moeilijk denk je dan, maar oriëntatie gaat verder dan dat. Aanvalspunten kiezen, route kiezen, kompaspeilingen, passen leren tellen, vegetatiegrenzen leren zien,... voor je dat allemaal deftig kan op snelheid...

August 6, 2017

Gisteren nam ik deel aan de 1/8ste triatlon in Eupen. Er zat wel wat twijfel in mijn hoofd. Ik was in de loop van de week wat ziekjes geweest, een snotneus en wat keelpijn. Maar aan de andere kant, had ik wel redelijk normaal verder getraind en op training leek alles toch nog wel goed te voelen.

Toch had ik besloten niet te diep te gaan hier in Eupen en er gewoon een stevige training van te maken.

Vlak voor de start kwam een regenbui ook nog wat demotiverend werken, nu lag het ganse parcours er nat bij. In het fietsparcours zaten enkel afdalingen en scherpe bochten. Het zou dus opletten zijn om niet te val...

Please reload

Follow Me
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Partners
volkl-logo.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now